Møt juryen for DOGA-merket 2020

Jan Erik Rossow er leder av juryen for DOGA-merket.
Han er utdannet fra Edinburgh College of Art og har master fra Arkitektskolen i Århus. Han har arbeidet som freelance arkitekt i Frankrike før han kom til Norge. Han er partner og en av grunnleggerne av VILL, et fellesskap av arkitekter, designere, scenografer, agronomer og sosiale entreprenører, etablert av utbrytere fra de største arkitektfirmaene i Bergen og Oslo. VILL kom sammen for å skape nye forretningsmodeller og nye arbeidsformer basert på innovative løsninger, sirkulær forståelse og bærekraftig kunnskap.

Behnam Farazollahi er leder av juryen for DOGA-merket nykommer.
Han er managing director i Neue Design Studio hvor han jobber i brytningspunktet mellom strategi og kreativitet. Han liker å ta tydelig strategiske valg med kundene, gode valg som gjerne overføres til nytenkende kreative løsninger. Han er tidligere strategisk leder i ANTI hvor han har jobbet med nasjonale og internasjonale kunder som Telenor, DNB, Posten og Pernod-Ricard, og har vært med på å utvikle merkevarene Vipps og Telenor Yng. I tillegg er han også en av gründerne bak musikkmagasinet ENO.

Anita Steinstad jobber i Netlife Bergen som tjenestedesigner og designstrateg. Hun har bakgrunn fra merkevarebygging og har jobbet for kunder som Helsedirektoratet (113), Miljødirektoratet, TV 2, og SR-Bank. Gjennom innhenting og analyse av brukerinnsikt, hjelper hun kunden å oppdage nye brukersentrerte designretninger og forretningsmodeller.
Anita er utdannet designtenker fra den tverrfaglige utdanningen Design Thinking for strategic innovation, og holder jevlig foredrag og workshops i design thinking, tjenestedesign og merkevarebygging.

Anita Veiseth er partner, og leder av landskap og plan hos VERTE landskap-arkitektur AS.
Hun er utdannet landskapsarkitekt, og har lang erfaring fra konsept- og prosjektutvikling for et bredt spekter av prosjekter. Hun er opptatt av klimavennlige og stedstilpassede løsninger, og har jobbet mye med medvirkning og idéverksteder hvor barn, unge og voksne har deltatt i prosjektutviklingen.
De siste årene har hun vært prosjektleder for flere konferanser bl.a Nordkalottsymposiet 2014 og IFLA 2019 World Congress COMMON GROUND. Hun satt som jurymedlem i Statens Byggeskikkspris i perioden 2012-2016.

Atle Tveit utvikler møbler for offentlige og hjemlige miljøer i nært samarbeid med ledende møbelprodusenter og designere.
Han har en mastergrad i møbler- og romdesign fra Fakultet for kunst, musikk og design i Bergen (KMD). Sammen med en klassekamerat, etablerte han sitt eget studio i 2006. Atle Tveit har undervist design i syv år. I dag holder han til i Oslo.
Atle Tveit Design har vunnet flere designpriser, først Unge Talenter-prisen (forgjengeren til DOGA-merket nykommer) for sitt masterprosjekt i 2007. Han har senere mottatt Merket for god design (nå DOGA-merket for design og arkitektur) ved flere anledninger, og vle kåret til Årets Designer av Bo Bedre i 2009.

Carl-Andreas er interiørarkitekt MNIL i Snøhetta hvor han har vært engasjert i prosjekter for Kulturhistorisk Museum, Henie Onstad Kunstsenter, A/D/O (MINI) og IKEA. Han er utdannet ved Westerdals ACT, Nuova Accademia di Belle Arti Milano og Royal College of Art i London.
Hans faglige interesser er særlig fokusert rundt design og arkitektur i møte med morgendagens teknologiske, samfunnsmessige og bærekraftige utfordringer.

Ellinor Aas er utdannet ved NMBU og AHO, og jobber som landskapsarkitekt i Bjørbekk & Lindheim. Hun har tidligere erfaring fra Bymiljøetaten, plan- og bygningsetaten i Oslo og LINK Landskap. Ellinor er svært engasjert i faget, særlig innen by- og tettstedsutvikling og har også jobbet som skribent innen landskapsarkitektur for Arkitektnytt.

Esbjörn Kjell er arkitekt og landskapsarkitekt i Dark. Han har en mangfoldig studiebakgrunn. Han har studert japansk, spansk, lingvistikk, historie, humanøkologi, arkitektur og etterhvert også landskapsarkitektur, noe som førte til en master i 2007.
I 2008 begynte Esbjörn som arkitekt hos Selberg arkitektkontor i Oslo. Der jobbet han med boliger, sykehjem, omsorgsboliger, skoler og idrettshaller, men etter hvert også som prosjekt- og prosjekteringsleder.
Gjennom sin tverrfaglige bakgrunn har Esbjörn opparbeidet bred erfaring fra arkitekturdisiplinen. Før Esbjørn begynte hos Dark i 2018, jobbet han hos tegn_3 hvor han også var gruppe- og avdelingsleder.

Fredrik er industridesigner og partner i Pivot industridesign AS. Han har en master i industridesign fra AHO og har tidligere jobbet som designkonsulent og CAD-koordinator i Snøhetta.
Fredrik har god sans for form og fasong, i tillegg til en dyptgående forståelse for moderne maskinteknikk og produksjonsprosesser.

Grete Skogmo Haugland er Senior Interiørarkitekt MNIL i Rambøll. Hun er utdannet Master i Design, interiørarkitektur, rom- og møbeldesign ved Kunst- og designhøgskolen i Bergen, 2006. Hun har bred erfaring fra deltakelse i og ledelse av en rekke prosjekter innenfor kontor, skole, barnehage, helse, kjøpesenter og butikk. Viktige referanser er Equinor, Bergen kommune og Regjeringskvartalet.
Grete har en lang og tverrfaglig bakgrunn, og hennes styrke som interiørarkitekt ligger i rollen som bindeledd mellom sluttbruker, byggherre og andre prosjekterende.

Helle Moen is the regional director of EGGS Design Trondheim and an angel investor who strongly believes in diversity and inclusiveness as keys to innovation. As part of the DOGA award jury, she is the expert on ecomonic sustainability.
Having gone from R&D in marine technology via international business development, MedTech startup, and venture capital, Helle has seen and used many different tools and methods to increase innovation and build successful ventures. But when she realized what design methods can be used for, she wanted to be a part of that – and she will share this experience with you.
Helle holds a Master of Science from NTNU and a Master of Technology Management from NTNU/NHH/the National University of Singapore and holds several board positions.

Jan Christian Vestre er næringslivets representant i juryen.
Han er CEO i den norske utemøbelprodusenten Vestre og er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo. Han har tidligere vært styreleder for gjenreisningen av Utøya etter terrorangrepene i Norge 2011 (2013-2017) og politisk rådgiver for nærings- og handelsminister Trond Giske.

Lina Aker er en entusiastisk designer utdannet ved Design- og Arkitekthøgskolen i Oslo. Med 15 års erfaring fra å jobbe med produktutvikling og teamledelse, har hun et helhetlig perspektiv på innovasjon, merkevarebygging og design. I dag jobber Lina som designer for Bergans.

Mads er partner og gründer i Æra, og bruker mye av tiden sin på åpne og strategiske innovasjonsprosjekter der mange aktører skal skape sammen og kompleksitetsgraden er høy. Han er initiativtaker til det tverrsektorielle innovasjonsprogrammet Floke, som skaper innovasjonsmuligheter ut av samfunnets største utfordringer, og ble høsten 2018 nominert til Nordisk Råds Miljøpris.
Mads har lang og bred erfaring som innovasjonsrådgiver og forretningsarkitekt for de mange større merkevarene i Norge, blant annet Varner-gruppen, Ruter, TINE, Norsk Gjenvinning, Nortura, Hafslund, AF-Gruppen.
Mads er Kaospilot og sertifisert Improve Consultant av EU, Design Thinker av IDEO og han har en kombinert bakgrunn fra både økonomi og psykologistudier. Mads holder jevnlig foredrag om hvordan bærekraft skaper konkurransekraft.

Phuong jobber som seniordesigner i Laerdal Medical. Tidligere har hun jobbet med å «gamify-e» treningsopplevelsen rundt HLR (hjerte- og lungeredning), men nå under utbruddet av Covid-19 har det konvensjonelle treningsformatet blitt snudd opp ned. For øyeblikket prøver hun å finne ut hvordan en kan bli tryggere på å redde liv (HLR), i og etter denne tiden.
Phuong jobber tett med AMK-avsendere, leger, førstehjelpere, ambulansepersonell, forskere og flinke kolleger for å samskape en god løsning. Husk, hvis du havner i en alvorlig situasjon og blir usikker – ring 113. Du får hjelp.

Sissel Falch er partner og seniordesigner i designbyrået Haltenbanken. Hun er utdannet ved Danmarks medie- og journalisthøjskole (tidligere Den grafiske højskole) i København og siden fra den tverrfaglige utdanningen i Design Thinking: Strategic Design for Innovation ved NHH, Høyskolen på Vestlandet og UiB.
Sissel har 12 års erfaring fra bransjen og har jobbet både for store nasjonale og internasjonale kunder til små lokale oppstartsbedrifter. Til daglig jobber hun med merkeopplevelse, designtenkning og fasilitering av designprosesser.

Sissel jobber i KS, Kommunesektorens organisasjon, i enheten Partnerskap for radikal innovasjon. Enheten jobber sammen med kommuner og andre relevante aktører i partnerskap for å løse samfunnsutfordringer det ikke er mulig for den enkelte kommune å håndtere alene, som den aldrende befolkningen, klima- og miljøproblematikk, og behovet for et mer inkluderende samfunn.
Sissel har tidligere jobbet i KMD med stortingsmelding om innovasjon i offentlig sektor og i Digitaliseringsdirektoratet der hun har hatt en sentral rolle i etablering og utvikling av KMDs «Stimuleringsordning for innovasjon og tjenestedesign», der direktoratet samarbeider med DOGA for å få statlige virksomheter til å ta i bruk innovative metoder og verktøy i sitt omstillingsarbeid.

Synne Litlere jobber i Inventas som industridesigner og prosjektleder, med base i Molde. Her har hun i over femten år jobbet tett på store og små industribedrifter med design og produktutvikling. Synne brenner for å få i gang de gode prosjektene som gir verdiskapning og har strategisk betydning for bedriftene. De siste årene har hun fokusert på å lede designprosesser der produkter og tjenester ses i et helhetlig forretningsperspektiv og bærekraft er en viktig driver.
Synne er utdannet ved NTNU i Trondheim og har senere tatt utdanningen Grow Design Leadership. Hun er engasjert i den tverrindustrielle klyngen NCE Ikuben og innovasjonslaben Protomore hvor hun bidrar med utvikle metodikk og lede workshops med fokus på digitalisering og bærekraft.

Tom Morgan is Executive Creative Strategy Director & Partner at ANTI Bergen & Trondheim. As a creative strategist, Tom supports clients to make sense of 'who they are' and 'why they matter to others'. Forming smart concepts and organisational innovation focused on business objectives.
Tom descibes his job as "to grow ideas, define contexts, discover patterns, and observe behaviors and trends; delivering creative approaches to the little and big challenges of today and tomorrow – flipping them into opportunities."

Tone Berge er arkitekt MNAL, utdannet fra Bergen Arkitektskole, og partner i det norsk-finske arkitektkontoret Kaleidoscope Nordic. Kaleidoscope ble etablert som studio i 2014, etter å ha vunnet verdens største arkitekturkonkurranse, Europan. I forbindelse med Europan 15 er Kaleidoscope valgt som norsk sekretariat.